Életműdíjat kapott a híres abonyi vendéglátós

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt a Kultúra Házában részesült elismerésben az abonyi Mészáros Vendéglő tulajdonosa, Mészáros István, aki a hosszú évtizedes vendéglátós pályája után kapta meg a helyi életműdíjat.

A díjat egyébként idén adták át először. „Abony város életmű díját” annak a személynek ítélik oda, akik hosszú évtizedek munkájával építette a város nívóját, öregbítette a hírnevét, és meghatározó személyként mindennapi tevékenységével szebbé, élhetőbbé tette a települést.

A képviselő-testület 2024-ben Mészáros István díjazása mellett döntött, aki a ’60-as évek közepén kezdte pályáját. Dolgozott Szolnokon és Nagykőrösön is, majd 1981-ben döntött úgy, hogy saját vállalkozásba kezd Abonyban. Egy évvel később nyitott meg a jól ismert Mészáros Vendéglő.

Pető Zsolt polgármester a Facebook oldalán felidézi a vendéglőben kapható legendásan finom ételeket a pacalpörkölttől a cigánypecsenyén át a csülkös bablevesig.

„Ízig-vérig vendéglátósként nem csak főzött a vendégekre, hanem velük is volt az étteremben. Beszélgetett, sztorizott és felejthetetlen élményt adott minden betérőnek” – írják róla.

Nem egyszer hangsúlyozzák, hogy a szakmai elismerés és kiemelkedő teljesítmény mellett Mészáros emberi tulajdonságai is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen sikeres karriert tudjon maga mögött.

Kép: Pető Zsolt Fb

Kapcsolódó cikkek